ویندوز 12

گمانه زنی ها در مورد ویندوز 12 متفاوت است. بیش از 2 سال از عمر ویندوز 11 سپری شده و به لطف بروز رسانی های اساسی 22H2 و 23H2 که بطور گسترده مورد استفاده قرار گرفته است، انتظار می رود مایکروسافت برای معرفی ویندوز 12 در مقاطع میانی سال 2024 اقدام نماید.

هر چند که ماکروسافت اعلان رسمی در این خصوص نداشته است اما به نظر می رسد که حضور هوش مصنوعی در تمام محصولات حضور پررنگ تری داشته باشد و ویندوز هم از این موضوع مستثنی نخواهد بود و با این فرضیات ارائه نسخه جدیدی از ویندوز دور از انتظار نیست.

بررسی روند زمانی نسخه های جدید ویندوز بیانگر اینست که در بازه های زمانی 3 تا 7 سال، شرکت ماکروسافت نسخه جدیدی از ویندوز را ارائه نموده است و نسخه های اخیر آن از سال 2006 و ویندوز ویستا تا ویندوز 11 هر سه سال معرفی نسخه جدید اتفاق افتاده است و شاید انتظارات ارائه نسخه جدیدی از ویندوز از این روند نشات گرفته است.

یکی از مسائل اصلی نسخه جدید ویندوز با هر نامی که قرار است ارائه شود، سازگاری با سخت افزارهای موجود است. همچنین قابلیت ارتقاء از ویندوز های 10 و 11 به نسخه جدید و پایان پشتیبانی از ویندوز 11 در اولویت های بعدی اهمیت و توجه قرار دارد.

اگر به ویندوز 10 توجه کنیم، می بینیم که مایکروسافت همچنان به‌روزرسانی‌های امنیتی را برای آن ارائه می‌کند و اجباری برای ارتقاء به ویندوز 11 بطور فوری وجود ندارد. طبق اعلام ماکروسافت ویندوز 10 تا اکتبر 2025 پشتیبانی خواهد شد و محتمل است که این سیاست در خصوص نسخه جدیدتر هم ادامه داشته باشد.

پس از اینکه ویندوز 11 به طور قابل توجهی حداقل سیستم مورد نیاز را در مقایسه با ویندوز 10 افزایش داد، این سوال وجود دارد که آیا ویندوز جدید بار دیگر رایانه های شخصی قدیمی را پشت سر می گذارد؟ هرچند که هنوز زود است پاسخ این پرسش مشخص شود، اما مطمئناً این احتمال وجود دارد که برخی از رایانه های شخصی به دلایلی سازگار نباشند. ویندوز 11 در حال حاضر به پردازنده هایی نیاز دارد که از حدود سال 2018 به بعد عرضه شده اند و در حال که حاضر دلیلی وجود ندارد که نسخه بعدی ویندوز به بیش از این نیاز داشته باشد، هر چند ممکن است این اتفاق بیفتد.

در مورد سایر الزامات، باز هم گفتن آن سخت است. ویندوز 11 به 4 گیگابایت رم و 64 گیگابایت حافظه داخلی نیاز دارد، بنابراین حداقل ویندوز جدید به همین میزان نیاز خواهد داشت.

چه چیزهای در ویندوز جدید ممکن است وجود داشته باشد؟

با توجه به اهمیت هوش مصنوعی و توجهی که غول های فناوردی در مدت زمان اخیر به آن داشته اند بعید نیست که با افزایش نفوذ آن در ویندوز نسخه جدید مواجه شویم. شاید افزوده شدن قابلیت هایی از هوش مصنوعی همچون قدرت تفسیر عبارت های جستجوی زبان طبیعی برای یافتن اسناد و فایل ها را شاهد باشیم. به عنوان مثال، ممکن است بنویسیم “اسنادی که هفته گذشته روی آنها کار می کردم را نشان دهید” و ویندوز آن اسناد را نمایان سازد. یا نمایش زیر نویس در هنگام مشاهده یک ویدئو شاید از توانمندی های ویندوز نسخه جدید باشد.

بهره وری انرژی و برخی بهبودهای صرفه جویی در انرژی که بتواند عمر باتری را افزایش دهد، شاید یکی دیگر از قابلیت های قابل توجه نسخه جدید در ویندوز 12 باشد.

دیدگاه ها